Rybí špízy

Recepty, Ryby

Suroviny

6-8 kusů filet tresky (pstruh, candát a pod.)
čerstvé bylinky
drobné žampiony
1 malá cuketa
sůl
bílý pepř
máslo
olej
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryb, pokud hodně jsou široké, rozřízneme podélně na polovinu.

  2. Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami - listová petrželka, tymián a pod.

  3. Zatočíme do roládky a napichujeme na špízové jehly střídavě s kolečkem cukety a kloboučkem žampionu.

  4. Opékáme na grilovací nebo obyčejné pánvi na oleji ze všech stran.

  5. Hotové špízy pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.

  6. Podávala jsem s bramborami šťouchanými s osmahnutou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!