Krteček na hroudě
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Korpus -forma na bábovku):
- 4 vejce
- 150 g cukru krystal
- 175 g polohrubé mouky
- 10 PL studené vody
- prášek do pečiva
- (Korpus -na malý pekáč):
- 2 vejce
- 75 g cukru krystal
- 90 g polohrubé mouky
- 5 lžic vody
- prášek do pečiva
- Krém:
- 1 máslo
- 350 ml mléka
- 1 mandlový pudink
- 1 vanilkový cukr
- mandlová tresť
- cukr moučka
- Marcipán:
- 300 g mandlí (blanšírovaných)
- 300 g cukru moučka
- 1 bílek
Postup Krteček na hroudě
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, který dáme do lednice. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a lžíce vody. Pořádně vyšleháme a nakonec vařečkou pomalu vmícháme bílky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a do předehřáté trouby na 200°C vložíme, po 15 minutách troubu zeslabíme na 150-160°C. Pečeme asi 45 minut. Já do toho vždycky píchnu špejlí, když ji vytáhnu čistou, tak je korpus hotov.:)
Krém: Mléko s pudinkem a vanilkovým cukrem si uvaříme, necháme vychladnout až je úplně studený a pak postupně zašleháme do másla a ochutíme dle chuti (+ mandlové aroma).
Marcipán: Madle si pomeleme a cukr prosejeme přes sítko. Hněteme v rukách s bílkem. Vypracujeme marcipán, se kterým potáhneme krtečka.:)