Kroupovník

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g uvařených krup
400 g kysaného zelí
1 klobáska
1 cibule
sůl
majoránka
mletý pepř
1 lžička mleté papriky
1 zakysaná smetana
trocha mléka
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaríme krúpy, necháme otiecť a jemne osolíme.

  2. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a kapustu. Chvíľu dusíme. Ochutíme soľou, korením, majoránkou a pretlačeným cesnakom.

  3. Do zapekacej misy dáme ½ krúp, na to kapustu a zase krúpy. Dáme do vyhriatej rúry a po 15 min. zalejeme smotanou zriedenou mliekom a ml. paprikou. Zapekáme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy