Bábovka se zakysanou smetanou 2

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g zakysané smetany
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku mléka
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Během dalšího šlehání pomalým pramínkem přiléváme olej a zašleháme, potom zašleháme po částech smetanu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a krátce prošleháme.

  2. Polovinu až třičtvrtě těsta nalejeme do vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy.Do zbytku těsta zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 40-45 minut, zkoušíme špejlí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!