Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 1 červená paprika + feferonka (pokud máme rádi pikantní)
- kousek cukety (nemusí být)
- 200 ml černého piva (použila jsem Kozla)
- 2 -3 PL octa balsamiko
- 150 ml vývaru nebo vody
- 1 PL sladké papriky (nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti)
- pepř
- hladká mouka
- sůl
Postup Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Postup přípravy receptu
-
Maso, slaninu a zeleninu nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme na oleji. Pak přidáme slaninu a cibuli, opět orestujeme a zalijeme balsamikem. Necháme částečně odpařit a přilijeme část piva a vývaru.
Necháme vařit cca 5 minut a vhodíme papriku (popř. feferonku) a cuketu. Podle potřeby podléváme pivem a vývarem podle toho, kolik chceme omáčky. Pokud je omáčka řídká, můžeme ještě zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme a můžeme podávat buď s rýží, hranolky nebo třeba s kuskusem.