Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
150 g slaniny
2 cibule
1 červená paprika + feferonka (pokud máme rádi pikantní)
kousek cukety (nemusí být)
200 ml černého piva (použila jsem Kozla)
2 -3 PL octa balsamiko
150 ml vývaru nebo vody
1 PL sladké papriky (nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti)
pepř
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, slaninu a zeleninu nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme na oleji. Pak přidáme slaninu a cibuli, opět orestujeme a zalijeme balsamikem. Necháme částečně odpařit a přilijeme část piva a vývaru.

  2. Necháme vařit cca 5 minut a vhodíme papriku (popř. feferonku) a cuketu. Podle potřeby podléváme pivem a vývarem podle toho, kolik chceme omáčky. Pokud je omáčka řídká, můžeme ještě zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme a můžeme podávat buď s rýží, hranolky nebo třeba s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!