Jemné mocca řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Korpus)
100 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
200 g pískového cukru
5 vajec
10 lžic vody
9 lžic oleje
2 vrchovaté lžičky instantní kávy
špetka soli
Krém
1/4 l mléka
150 g cukru
1 vanilkový puding
1 lžíčka instantní kávy
250 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  2. Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.

  4. Připravíme si krém: Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém.

  5. Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit.

  6. Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!