Krkovice pečená na bramborech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
1 sklenka leča (popř. 1 bílá paprika a 4 rajčata)
6 velkých brambor
rozmarýn
koření adžika
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 1cm plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.

  2. Maso opečeme zprudka na pánvi z obou stran a položíme na brambory do pekáče. Na maso přijde vrstva pokrájené cibule a česneku a nakonec vše zalijeme lečem, nebo poklademe nakrájenou zeleninou. Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C.

  3. Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!