Knedlíky nebo noky

Recepty, Přílohy

Suroviny

750 g uvařených brambor ve slupce
150 g hrubé mouky
150 g krupice
5 rohlíků nakrájených na kostičky
2 vejce
2 vrchovaté PL Solamylu
1 ČL soli

Postup přípravy receptu

  1. Studené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme rohlíky, mouku a všechny ostatní ingredience a vše pomalu a důkladně prohněteme.

  2. Mezitím si dáme do většího kastrolu cca l cm vody, položíme napařováček, přiklopíme. Z hmoty tvoříme kouličky velikosti menšího tenisáku a uděláme takové soudečky.

  3. Když voda vře, položíme knedlíky na napařovák (vejde se jich tam 7), přiklopíme a vaříme v páře 20 minut. Při vyjmutí je propícháme vidličkou.

  4. A teď můžeme celý proces opakovat ještě jednou. Knedlíků je cca 14-16. Jsou báječné, nelepí a hodí se ke guláši i ke svíčkové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!