Křidélka CFK Celkem Fajn Kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks kuřecích křidélek
Habanero – pálivá omáčka
sůl
hladká mouka
rostlinný olej (ve friťáku)

Postup přípravy receptu

  1. Z křidélek odstraníme pod proudem vlažné vody zbytky peří a jemné kůže (divili byste se, kolik toho prodávaná křídla mají!).

  2. Posypeme jemně mletou solí a promneme s pár kapkami pálivé omáčky. Obalíme v hladké mouce.

  3. Křidélkem trošku zatřepeme, aby se zbavilo zbytečné mouky. Ihned smažíme ve friťáku. Po cca 8–10 minutách vytáhneme, necháme na ubrousku okapat od tuku.

  4. Dáme ještě na chvilku odpočinout do trouby, nastavené na cca 80°C.

  5. Konzumujeme jen tak k pívu.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!