Guláš z kuřecích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 balení mražených kuřecích jater
1 velká cibule
1 jarní cibulka
1 bílá paprika
2 lžíce kečupu
2 - 3 lžičky maďarského gulášového koření
1 lžička papriky
1/2 lžičky majoránky
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.

  2. Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.

  3. Potom přisypeme gulášové koření, papriku a kečup, promícháme a podlejeme horkou vodou, osolíme. Asi 25 minut povaříme.

  4. Z oleje a mouky usmažíme tmavou jíšku a guláš zahustíme.

  5. Necháme provařit a dochutíme a přidáme majoránku, kterou rozemneme, aby voněla. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!