Krevety s kokosovou omáčkou

Recepty, Mořské plody

Suroviny

300 g krevet
250 ml kokosového mléka
chilli
rybí omáčka
1 mrkev
1 červená paprika
sůl
Marináda:
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 stroužek česneku
Na zahuštění omáčky:
1 lžička škrobu
voda

Postup přípravy receptu

  1. Krevety očistíme, vyloupeme a zbavíme střívka.

  2. Smícháme všechny suroviny potřebné na marinádu. Krevety do ní vložíme a necháme marinovat alespoň 20 minut v ledničce.

  3. Očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne.

  4. Rozpálíme pánev a krevety na ni zhruba 2 minuty opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu. Přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme sůl a chilli dle chuti, na závěr asi 2 lžičky rybí omáčky. Vše necháme asi 4 minuty probublávat a poté vypneme.

  5. Po vypnutí vmícháme škrobovou vodu.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!