Pikantní krevety s těstovinami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

14-16 středních loupaných krevet
2-3 stroužky česneku
1 malou cuketu
1 střední mrkev
2 řapíky celeru
1 lžíci olivového oleje
50 ml bílého vína
1 chilli papričku
sůl
těstoviny domácí nebo koupené

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme česnek i zeleninu, česnek nakrájíme na plátky, zeleninu na nudličky. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme na skus nebo podle návodu.

  2. Na studenou pánev dáme olej a česnek, zahřejeme a necháme restovat dozlatova. Česnek vyndáme stranou, na pánev přihodíme nasekanou papričku a krevety. Restujeme krátce cca 1 minutu z každé strany, jakmile krevety zrůžoví, vyndáme je stranou k česneku a do pánve dáme zeleninu.

  3. Restujeme pár minut, spíš jen několikrát prohodíme, aby zůstala zelenina křupavá a svěží. Vrátíme krevety s česnekem a podlijeme vínem. Promícháme a povaříme než se víno odpaří, osolíme dle chuti. Smícháme s těstovinami, nejlépe tagliatelle nebo penne, posypeme nasekanou zelenou natí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!