Krevety po provensálsku

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 větší cibule
75 g paprik žlutých
75 g paprik červených
krevety (buď velké tygří nebo zmrazený polotovar)
sůl
petrželka
rozmarýn
estragon
tymián
4 lžíce ostrého kečupu
8 plátků veky
máslo
sýr
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na 2 lžících másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli a papriky pokrájené na tenké proužky.

  2. Poté přidáme řádně očištěné krevety, osolíme a okořeníme petrželkou, rozmarýnem, estragonem a tymiánem.

  3. Přidáme ostrý kečup a pokrm řádně prohřejeme - nesmí se vařit.

  4. Plátky veky potřeme tence máslem, posypeme sýrem, sekanou petrželkou a krátce zapečeme.

  5. Jednotlivé porce krevet podáváme se sýrovými toasty, popřípadě s lehkým zeleninovým salátem bez zálivky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!