Drožďová pomazánka se slunečnicovými semínky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

100 g slunečnicových semínek
3 kostky droždí
2 lžíce oleje
1 cibule
1 vejce
špetka himalájské růžové soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na několik hodin namočíme slunečnicová semínka - ideálně přes noc, ale pokud nestíháte, tak by mělo stačit aspoň 5-6 hodin. Namáčí se nejen proto, aby změkla, ale také aby se zlepšila jejich stravitelnost a živiny v nich obsažené jsou pro naše tělo dostupnější.

  2. Následně slunečnicová semínka přemístíme do mixéru (opět si nemohu vynachválit Smoothie mixér z Lídlu) a rozmixujeme na jemno - pokud Vám zůstanou kousky, ničemu to nevadí.

  3. Dále připravíme hlubší pánev, na které necháme zesklovatět na drobno nasekanou cibuli.

  4. K té přidáme všechny kostky droždí a necháme ho rozpustit a rozvonět.

  5. Jakmile se droždí rozvoní, přidáme k němu rozmixovaná slunečnicová semínka a řádně zamícháme, aby se směs co nejlépe spojila.

  6. Na konec přidáme vejce, sůl a necháme za stálého míchání chvilku povařit, abychom měli jistotu, že je vejce určitě uvařené.

  7. Před podáváním jsem pomazánku ještě ozdobila praženými solenými slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!