Kuřecí srdíčka s bulgurem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

700 g kuřecích srdíček (očištěných od tuku a tepen, pokrájených na půlky)
1 malá cibule (na jemno nakrájená)
3-4 stonky jarní cibulky (zvlášť nakrájené na tenká kolečka zelené a bílé části)
2-3 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžičky plnotučné hořčice
2 lžičky rajského protlaku
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky sladké papriky
sůl a pepř dle chuti
olivový olej
1,7 l kuřecího vývaru (1,2 l na bulgur, 0,5 l k srdíčkům)
1 balení bulguru (použila jsem 500 g od zn. Arax)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.

  2. Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme srdíčka, lehce zarestujeme a pak zasypeme paprikou a kmínem, následně vmícháme hořčici a protlak a dusíme téměř do vyvaření tekutiny, kterou pustí srdíčka. Přidáme bílou část nakrájené jarní cibulky, promícháme a zalijeme zbylým vývarem a za občasného míchání vaříme do změknutí srdíček. Ke konci přidáme ústřicovou a sójovou omáčku a nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Dochutíme pepřem a solí, s tou opatrně, použité omáčky jsou dost slané. Necháme chvíli propojit chutě a odstavíme z plotny.

  3. Mírně prochladlou směs spojíme s připraveným bulgurem a podáváme. Můžeme posypat nasekanou petrželkou či jinou oblíbenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!