Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Recepty, Houby

Suroviny

1,5 l zeleninového vývaru
500 g žampionů
400 g rýže (4 sáčky)
180 g parmezánu
200 g anglické slaniny vcelku
1 cibule
hrst petrželky (nať)
čtvrt kostky másla (60-70 g)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.

  2. Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a restujeme 5 minut. Potom přisypeme žampiony a restujeme další 3 minutky. Přisypeme rýži a rychle osmažíme, cca 1 minutku.

  3. Z vývaru, který máme připravený v hrnci vedle, přidáme 1 naběračku k rýži. Stále mícháme, až tekutina zcela vsákne, přidáme další naběračku a takto dokola, dokud není rýže na skus. Trvá to cca 30 minut a spotřebujete téměř celý vývar. Nezapomeňte stále míchat!

  4. Když je rýže na skus, odstavíme a vhodíme zbylé máslo, hrst nastrouhaného parmezánu a hrst petrželky. Podáváme posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!