Krémová kuřecí polévka s nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 cibule (na jemno nakrájená)
2 mrkve (oloupané a nakrájené na kostičky)
2 stonky řapíkatého celeru (nakrájený na kostičky)
2 stroužky česneku (utřít/prolisovat)
1/3 hrnku hladké mouky
8 hrnků kuřecího vývaru (dělám podle oka, záleží kolik chcete polévky)
3 hrnky kuřecích prsou (uvařené a nakrájené)
2 hrnky nevařených vaječných nudlí (široké/tenké, jak kdo má rád)
2 dl smetany na vaření (12 %)
1 lžička soli
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky tymiánu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Před vařením polévky je dobré si předvařit kuřecí maso jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a trochou vegety.

  2. Po uvaření vyjmout maso, nechat vystydnout a pokrájet (lze použít i bujón a kuřecí maso třeba osmahnout jen, fantazii se určitě meze nekladou).

  3. Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na který přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a přibližně 7 minut smažíme.

  4. Přidáme prolisovaný česnek a minutku smažíme a nezapomínáme míchat.

  5. Poté zasypeme moukou, další minutku osmahneme, důležité hodně míchat, má to trochu tendenci přismahnout se ke dnu hrnce, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 10-15 minut.

  6. Poté přidáme zbylé suroviny, tj. kuřecí maso, smetanu, bylinky a nudle a vaříme cca 10 minut (dokud nám nudle nezměknou).

  7. Podle chuti můžeme přidat sůl, pepř, vegetu a nakonec dozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!