Šmakounovy mrkváky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g očištěné mrkve
200 g Šmakouna Mexico
100 g goudy
2 vejce
hrst petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev jemně nastrouháme, goudu také.

  2. Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C.

  4. Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečicí papír.

  5. Pečeme 15-20 minut. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!