Hráškové noky se slaninou a parmazánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g mraženého hrášku
1 vejce
80 g hladké mouky
sůl
bílý mletý pepř
100 g anglické slaniny
hrst parmazánových hoblinek

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vysypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme do sítka a necháme vychladnout.

  2. Pak šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř a vymícháme těsto. Musí mít takovou konzistenci, aby z něj šly vykrajovat noky, takže pokud je řídké, přidáme ještě trochu mouky.

  3. Dvěma polévkovými lžícemi vykrajujeme noky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, necháme ještě minutku povařit. Noky vyjmeme a podáváme s vyškvařenou slaninou a parmazánovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!