Zapeceny kvetak s pancettou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 hrnečku (250 ml) čerstvě strouhanky
- 1/2 hrnečku nastrouhaného Parmezánu
- 4 plátky Pancetty (opečené na pánvi a rozdrobené na malé kousky)
- 1 polévková lžíce čerstvě petrželky
- sůl podle chuti
- 5 hrnečku květáku rozděleného na menší růžičky
- 2 polévkové lžíce rozehřátého másla
Postup Zapeceny kvetak s pancettou
Postup přípravy receptu
-
Ohřejeme si troubu na 180°C a ohnivzdorný pekáček si vymažeme máslem.
Do misky dáme strouhanku, parmesan, rozdrobenou pancettu a petrželku. Osolíme a dobře promícháme.
Rozděleny květák dáme do osolené, vařící vody a vaříme 5 minut.
Ihned přecedíme a posypeme polovičkou dávky připravené směsi se strouhankou.
Dáme takto připraveny květák v jedné vrstvě do vymaštěného ohnivzdorného pekáčku. Rozehřáté máslo přidáme do druhé poloviny připravené strouhanky a promícháme. Tímto posypeme květák v pekáčku a pečeme 25 minut nebo až začne květák maličko hnědnout.
Podáváme teplé.