Zapeceny kvetak s pancettou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 hrnečku (250 ml) čerstvě strouhanky
1/2 hrnečku nastrouhaného Parmezánu
4 plátky Pancetty (opečené na pánvi a rozdrobené na malé kousky)
1 polévková lžíce čerstvě petrželky
sůl podle chuti
5 hrnečku květáku rozděleného na menší růžičky
2 polévkové lžíce rozehřátého másla

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme si troubu na 180°C a ohnivzdorný pekáček si vymažeme máslem.

  2. Do misky dáme strouhanku, parmesan, rozdrobenou pancettu a petrželku. Osolíme a dobře promícháme.

  3. Rozděleny květák dáme do osolené, vařící vody a vaříme 5 minut.

  4. Ihned přecedíme a posypeme polovičkou dávky připravené směsi se strouhankou.

  5. Dáme takto připraveny květák v jedné vrstvě do vymaštěného ohnivzdorného pekáčku. Rozehřáté máslo přidáme do druhé poloviny připravené strouhanky a promícháme. Tímto posypeme květák v pekáčku a pečeme 25 minut nebo až začne květák maličko hnědnout.

  6. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!