Kremeš z Alberta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balíček listového těsta (500g)
Krém
1 l mléka
3 pudinkové prášky vanilka
200 g cukru
3 žloutky
(3 bílky oddělené)
250 g másla
(Šlehačka)
500 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na dva pláty a upečeme asi 10-15 minut při 200°C. Jeden plát nakrájíme na čtverce velikosti řezů před pečením.

  2. Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme ho do horkého pudinku. přikryjeme folií a necháme zchladnout.

  3. Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.

  4. Smetanu vyšleháme s cukrem případně ztužovačem a vanilkovými semínky do tuha.

  5. Na plát těsta rozetřeme pudinkový krém, na něj šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.

  6. Necháme chladit alespoň 3 hodiny, sypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!