Jáhlovo-mrkvové placky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

110 g jáhel
330 ml vody
1-2 lžičky sypkého zeleninového bujonu
2-3 lžíce cizrnové mouky
2 mrkve
5 stroužků česneku
sůl
olej
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme 330 ml vody, ochutíme sypkým zeleninovým bujonem a uvaříme doměkka.

  2. Uvařené jáhly necháme vychladnout a poté do směsi zamícháme jemně nastrouhanou mrkev, utřený česnek, cizrnovou mouku a nasekané čerstvé bylinky. Použila jsem pažitku. Ochutíme solí a vypracujeme směs, která drží pohromadě.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm osmahneme placičky, které ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama.

  4. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!