Bůček pečený v sáčku a pomalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g bůčku
3 cibule
6 stroužků česneku
150-200 ml piva
2 lžíce oleje
lžíce dijonské hořčice
chilli pasta
uzená paprika
kmín
sůl
pepř
sáček na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Omytý a osušený bůček na kůži nařízneme na čtverečky. Z oleje, hořčice, tří utřených stroužků česneku a koření smícháme směs na potření.

  2. Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc.

  3. Do sáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso, nalijeme pivo a uzavřeme. Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 st. Poté teplotu stáhneme na 160 st. a pečeme cca 2-2.5 hodiny.

  4. Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo. Před koncem pečení sáček rozřízneme (pozor na páru) a maso dopečeme do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!