Králík v krémové hořčičné omáčce a bramborové šišky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

200 g králičích běhů
40 g cibule
20 g + 20 g másla
5 g hladké mouky
10 g dijonské hořčice
1 g tymiánu
300 ml vývaru
2 g petržele
50 ml smetany
150 g brambor
60 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
5 g jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte ½ másla a na něm z obou stran maso opečte. Poté jej dejte stranou.

  2. Nakrájejte cibuli nadrobno a na stejné pánvi ji orestujte dozlatova. Přimíchejte hořčici, lístky tymiánu a zaprašte hladkou moukou.

  3. Přilijte vývar a dobře promíchejte. Vložte maso a duste na mírném ohni 20 minut.

  4. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Bude to trvat asi 15 minut. Poté je oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte s hrubou moukou a vejcem, poté ručně tvarujte šišky.

  5. Bramborové šišky vařte v osolené vroucí vodě. Od chvíle, kdy vyplavou, vařte ještě 3 minuty. Poté je orestujte na druhé polovině másla spolu s na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a petrželí.

  6. Maso vyjměte z pánve a omáčku rozmixujte dohladka a zjemněte smetanou. Poté podávejte maso přelité omáčkou spolu s bramborovými šiškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!