Králík po toskánsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 porce králičího masa
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 lístky šalvěje
4 snítky rozmarýnu
hrst černých oliv
hrst sušených rajčat
4 lžíce hladké mouky
olivový olej
250 ml bílého vína
250 ml rajčatové passaty nebo drcených rajčat
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.

  2. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.

  3. Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.

  4. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.

  5. Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.

  6. Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.

  7. Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!