Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800-1000 g gnocchi (hotových nebo doma připravených)
250 g anglické slaniny (nebo jiné oblíbené, libovější kousek) vcelku
2 stonky zelené cibulky
sůl
na omáčku:
8 lžic švestkových povidel
2 lžičky demi glace
200 ml horké vody nebo lépe vývaru
1 lžička octa
solamyl
špetka pepře
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).

  2. Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.

  3. Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.

  4. Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.

  5. Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!