Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 ks mladých králíků (asi 1 kg králičího masa)
80 g másla
12 ks cibuliček (jarní cibulky)
1 PL mouky
2 dl bílého suchého vína
1 dl vody
1 KL soli
1 špetka mletého pepře
bouquet garni
2 ks žloutků
1 dl smetany (stačí 12%)
2 PL citronová šťávy
1 PL sekané hladké petrželky
12 ks bílého chleba (bageta, veka) + máslo

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety (filé) a vykostěné zadky rozkrájíme na menší kousky a v kastrole je na másle opečeme dozlatova. Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vínem a vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a zakryté dusíme do měkka (podle stáří ušáčků asi 50 až 60 minut).

  2. Smísíme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku, přidáme do kastrolu s masem a prohřejeme.

  3. Kousky masa urovnáme do servírovací mísy a přelijeme omáčkou z masa.

  4. Podáváme s na másle opečenými plátky bílého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!