Králík pikant Piri Piri

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
8 delších špalíčků špeku
1 lžíce oleje
1 cibule
1 kapie (použila jsem červenou)
2 prolisované stroužky česneku
2 lžičky solamylu
3 lžíce omáčky Piri Piri (je hodně ostrá)
1 sklenka rajčatové šťávy
1 sklenka bambusových výhonků (použila jsem plátky)
voda na podlití
plátek másla na zjemnění
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.

  2. Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.

  3. Podlijeme rajčatovou šťávou,omáčkou Piri Piri, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky, a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.

  4. Během dušení občas podlijeme vývarem. Dvě minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.

  5. Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!