Bramborový salát s květákem a brokolicí

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g oloupaných brambor
150 g květáku
150 g brokolice
sůl
80 g majonézy nebo zakysané smetany
1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
lák z okurek nebo feferonek, dle potřeby
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky přisypeme k bramborám menší růžičky květáku a brokolice a povaříme na skus.

  2. Zeleninu scedíme, nandáme na talíře, můžeme opepřit (není nutné) a přelijeme zálivkou, kterou jsme umíchali během vaření zeleniny z majonézy (zakysané smetany) a hořčice, dle potřeby naředili lákem z okurek či feferonek a dle chuti případně dosolili a opepřili.

  3. Salát můžeme podávat jak teplý, tak i studený, například k rybě, řízku, sekané..., ale klidně i samostatně. Pro obměnu můžeme salát zpestřit jarní cibulkou, vařeným vejcem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!