Celerovo-sýrové placičky s Lučinou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

150 g oloupaného celeru
100 g tvrdého sýru (Pernštějn, Gouda, Čedar...)
50 g šunky nebo slaniny
90 g Lučiny nebo žervé či Palouček
česnek sušený nebo bylinky dle chuti
2 menší vejce (nebo jedno velké)
sůl dle chuti, pozor na slanost uzeniny a sýru
olej na smažení
hrubá mouka nebo strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je jemnější než čerstvý) nebo bylinky dle chuti. Vše řádně promícháme a dle chuti případně dosolíme.

  2. Z vytvořené středně husté hmoty tvarujeme mokrou nebo mastnou rukou kuličky velké zhruba jako pingpongový míček, který obalíme v hrubé mouce nebo strouhance, zploštíme je na placičku a vkládáme smažit do pánve s roztopeným olejem.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme okapat na ubrousek a podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, dipem... Dobré jsou i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!