Králík na víně s vepř. masem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí zadní nohy
- 3 plátky vepřové plece (nebo dle vlastního uvážení)
- bobkový list
- červené víno
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- rozmarýn
- pepř
- sůl
- olivový olej
- vývar
Postup Králík na víně s vepř. masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na pekáč, na ni položíme králíka a okolo něj vepřové maso.
Mezi maso vložíme pár bobkových listů, králíka osolíme, opepříme, položíme na něj česnek, kdo má rád - nakmínuje, podlijeme vývarem, červeným vínem a trochu pokapeme olejem nebo máslem.
Zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem na 1 hodinu a další hodinu pečeme bez alobalu na 190°C.
Před koncem pečení jsem králíka trošku potřela plnotučnou hořčicí - ale nemusí být. Po upečení jsem vyndala králíka z pekáčku a zahustila šťávičku smetanou s moukou, aby vznikla hustší omáčka. Podáváme s bramborem - já dělala v parním hrnci, jsou přeci jen lepší, šťavnatější.:)