Králík na víně s vepř. masem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí zadní nohy
3 plátky vepřové plece (nebo dle vlastního uvážení)
bobkový list
červené víno
2 cibule
4 stroužky česneku
rozmarýn
pepř
sůl
olivový olej
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na pekáč, na ni položíme králíka a okolo něj vepřové maso.

  2. Mezi maso vložíme pár bobkových listů, králíka osolíme, opepříme, položíme na něj česnek, kdo má rád - nakmínuje, podlijeme vývarem, červeným vínem a trochu pokapeme olejem nebo máslem.

  3. Zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem na 1 hodinu a další hodinu pečeme bez alobalu na 190°C.

  4. Před koncem pečení jsem králíka trošku potřela plnotučnou hořčicí - ale nemusí být. Po upečení jsem vyndala králíka z pekáčku a zahustila šťávičku smetanou s moukou, aby vznikla hustší omáčka. Podáváme s bramborem - já dělala v parním hrnci, jsou přeci jen lepší, šťavnatější.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!