Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna nebo jakékoliv jiné králičí maso
1 lžíce másla
50 g slaniny
1 cibule
4 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
3 stroužky česneku
cca 3 cm čerstvého křenu
sůl
pepř
podle potřeby hladká mouka na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna potřeme utřeným česnekem se solí a necháme je aspoň půl hodiny uležet.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a nasekanou petrželku. Vše restujeme dozlatova a pak přidáme králičí maso.

  3. Osmahneme z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme-nejlépe v tlakovém hrnci 15 minut. (V klasickém do poloměkka).

  4. Poloměkké maso vyjmeme z hrnce, dáme je na pekáč a podlijeme vším, co zbylo v hrnci. Pečeme na barvu ještě asi 20-25 minut a během pečení podléváme.

  5. Když má maso tu správnou barvu, vyjmeme je a šťávu přecedíme. Můžeme, ale nemusíme šťávu zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.

  6. Maso na talíři přelejeme šťávou a hustě posypeme čerstvým nastrouhaným křenem. Podáváme s rýží, bulgurem, bramborem, popřípadě s tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!