Králík na černém pivě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
150 g špeku
300 ml černého piva (měla jsem krušovice)
3 cibule
1,5 palice českého česneku
3 bobkové listy
1,5 lžičky kmínu
8 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
8 kuliček jalovce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový základ dáme maso, 1 palici česneku rozkrojíme napůl, přidáme spolu s divokým kořením k masu. Podlijeme 200 ml piva a trochou vlažné vody.

  2. Pekáč přiklopíme a pečeme na 220°C zhruba 1 hodinu, dopékáme bez pokličky za občasného polévání pivem a výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!