Králík na černém pivě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 150 g špeku
- 300 ml černého piva (měla jsem krušovice)
- 3 cibule
- 1,5 palice českého česneku
- 3 bobkové listy
- 1,5 lžičky kmínu
- 8 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- 8 kuliček jalovce
- sůl
Postup Králík na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový základ dáme maso, 1 palici česneku rozkrojíme napůl, přidáme spolu s divokým kořením k masu. Podlijeme 200 ml piva a trochou vlažné vody.
Pekáč přiklopíme a pečeme na 220°C zhruba 1 hodinu, dopékáme bez pokličky za občasného polévání pivem a výpekem.