Pečené karbenátky s bramborem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mleté maso
50 g sýr niva
špetku koření Steak 7 pepřů
špetku soli
1 kávová lžička solamylu
trošku zelené petrželky
brambory
česnekové listy
sůl
100 ml olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso, steakové koření, solamyl, špetka soli, petrželka a 30 g nastrouhané nivy smíchat dohromady.

  2. Uděláme 5-6 malých karbenátků, dáme na plech s pečícím papírem, který jsme dobře pokropili olejem.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme na plech vedle karbenátků, posolíme a posypeme česnekovými listy.

  4. Brambory i maso lehce pokropíme olejem, dáme do předehřáté trouby a na 200°C pečeme asi 30 minut. Maso během pečení jednou otočíme.

  5. Ke konci pečení maso posypene zbylým nastrouhaným sýrem a dopečeme.

  6. Brambory během pečení promícháme, aby se stejnoměrně propekly. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!