Pečené karbenátky s bramborem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mleté maso
- 50 g sýr niva
- špetku koření Steak 7 pepřů
- špetku soli
- 1 kávová lžička solamylu
- trošku zelené petrželky
- brambory
- česnekové listy
- sůl
- 100 ml olej
Postup Pečené karbenátky s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso, steakové koření, solamyl, špetka soli, petrželka a 30 g nastrouhané nivy smíchat dohromady.
Uděláme 5-6 malých karbenátků, dáme na plech s pečícím papírem, který jsme dobře pokropili olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme na plech vedle karbenátků, posolíme a posypeme česnekovými listy.
Brambory i maso lehce pokropíme olejem, dáme do předehřáté trouby a na 200°C pečeme asi 30 minut. Maso během pečení jednou otočíme.
Ke konci pečení maso posypene zbylým nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Brambory během pečení promícháme, aby se stejnoměrně propekly. Podáváme se zeleninovým salátem.