Jogurtové knedlíčky s jahodovo-smetanovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g bílého smetanového jogurtu (2 kelímky)
cca 3 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
1 větší vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 ČL kypřícího prášku
sůl
---
miska jahod asi 300 g
2-3 lžíce zakysané smetany
pár lístků meduňky
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce prošleháme s jogurtem a máslem. Přidáme mouku, sůl a prášek. Zpracujeme těsto a necháme pár minutek odpočinout. Mezitím dáme vařit osolenou vodu.

  2. Očištěné jahody rozmixujeme a přivedeme k varu, dosladíme, přimícháme smetanu pokojové teploty a odstavíme. Z těsta si vypracujeme váleček a odkrojíme stejné kousky.

  3. Těsto se bude malinko lepit, ale s pomoučenýma rukama i válem jdou krásně uválet kuličky. Vhazujeme do vroucí vody a hned odlepíme ode dna.

  4. Po vyplavání je vaříme 5-7 podle velikosti. Vyzkoušíme rozkrojením. Ihned podáváme polité připravenou omáčkou a přizdobené lístky meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!