Králičí rizoto

Recepty, Jiné maso

Suroviny

3-4 malé králičí nožky
sádlo
pórek
sůl
2/3 hrnku rýže
1/2 hrnku hrášku
králičí vývar, pokud máme

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme/vyklademe sádlem a dáme do něj osolené králičí nožky. Poklademe je kousky sádla a zakryté dáme péct do trouby na cca 200 stupňů. Pečeme, než je maso měkké.

  2. Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.

  3. Výpek z pekáčku vlijeme do kastrůlku a orestujeme na něm na půlkolečka nakrájený pórek.

  4. Přisypeme hrášek, podlijeme vývarem a podusíme, než hrášek změkne (u mraženého hrášku se jedná o pár minut). Přidáme nakrájené maso, uvařenou rýži a pořádně promícháme.

  5. Podle chuti můžeme dosolit.

  6. Jako příloha se výborně hodí kvašáky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!