Králíčí polévka s vůní uzeného

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 litru vývaru z uzeného masa (připravený dle svého receptu)
z 1 králíka hlava, přední packy, játra
sůl
pepř
majoránka nebo dobromysl
uzená paprika
libeček (nemusí být)
300 g zeleniny do polévky (dala jsem Mochovskou mraženou zeleninu)
hrst vlasových nudlí

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti.

  2. Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět. Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!