Španělské roládky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
1 vejce
koření na mletá masa, nebo pepř, sůl, česnek, drcený kmín, mletá paprika - dle chuti
60 ml studené vody
strouhanka ze dvou ne zcela tvrdých rohlíků
sůl dle chuti
Náplň:
1 vařené vejce natvrdo
2 nakládané kyselé okurky
1 špekáček nebo polopárek
4 plátky uzeného špeku nebo slaniny
kousek cibule - na kolečka
hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, vodu a koření dle chuti + sůl. Vše dobře propracujeme, dle potřeby zahustíme čerstvě rozmixovanou strouhankou a rozdělíme na čtyři stejně velké bochánky, které mokrou rukou zploštíme na větší placky.

  2. Masové placky potřeme hořčicí, poklademe čtvrtkami oloupaných vajec, přepůlenými okurkami, čtvrtkou kvalitního špekáčku, kouskem cibule, a plátkem špeku či slaniny.

  3. Placky, které jsme pokladly náplní opatrně zabalíme a pomačkáme, abychom z nich odstranili případný vzduch a vložíme do pomaštěného pekáčku, který zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 25-30 minut.

  4. Pak pekáč odklopíme a roládky dopečeme dozlatova, dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Kdo chce, může dát k roládkám upéct i oloupané, pokrájené brambory (klidně dle chuti okořeněné) a tím si tak připravit i výbornou přílohu z jednoho pekáče, kdy brambory budou ochucené výpekem z roládek.

  5. Roládky můžeme podávat kromě hlavního jídla i jako netradiční pohoštění, třeba jen se zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!