Tempehové koule

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 a 1/2 hrnku tsampy (1 hrnek = 150 ml)
1/2 hrnku vlažné vody
1 malá cibule
3 stroužky česneku
100 g uzeného tempehu
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje
špetka soli
petržel
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.

  2. Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh, česnek a smažíme do křupava.

  3. Necháme vychladnout.

  4. V míse smícháme tsampu s vychladlou směsí, přidáme sójovou omáčku a dle potřeby vodu. Smícháme v nelepivou hmotu a tvarujeme koule.

  5. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!