Kovbojské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
2 menší cibule
2 - 3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
100 g choriza
1 noha kvalitní klobásy
sůl
pepř
paprika
hladkolistá petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme. Cibule nakrájíme na tenká kolečka, česnekové stroužky nasekáme nahrubo, papriku nakrájíme na malé kousky, chorizo překrájíme a klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vhodíme povařené brambory a necháme je opékat. Když bramborové kostičky začnou zlátnout, přihodíme kolečka cibule, promícháme a necháme asi 2 minuty spolu smažit. Pak přidáme do pánve i papriku, česnek, chorizo i klobásu a asi 5 minut vše restujeme, často při tom mícháme.

  3. Nakonec do směsi přidáme scezené fazole, osolíme, opepříme a vmícháme i papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé. Už jen prohřejeme a můžeme vypnout. Nakonec jídlo posypeme petrželkou nasekanou na větší kousky. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!