Kotletka na způsob guláše

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g kotlety bez kosti
50 g celeru
čerstvý zázvor 3cm
10 ks menších žampionů
3 stroužky česneku
1 cibule
provensálské koření
lžice rajského protlaku
1/2 lžice oleje
1 l vařicí vody
krajíc chleba bez kůrky
mletý kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, celer, zázvor, česnek oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Do hrnce dáme olej a necháme osmahnout dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme maso, osolíme, okmínujeme a osmahneme.

  3. Hrnec odstavíme z plotny přidáme celer, zázvor, česnek, provensálské koření, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

  4. Poté vrátíme na plotnu, přilijeme litr vařicí vody přidáme protlak a necháme 20 minut povařit. Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony a necháme ještě 10 minut povařit.

  5. Mezitím si nakrájíme chleba na kostičky. Maso a žampiony vyndáme z hrnce a přidáme chleba, povaříme 5 minut, pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem, maso a žampiony vrátíme do hrnce a ještě společně prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!