Grilovaná kotletka s česnekovo-citrónovou pomazánkou

Recepty, Grilování

Suroviny

4 libové vepřové kotlety bez kosti
sůl
pepř
chilli koření
Pomazánka:
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky českého česneku
1/2 citrónu
2 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme podle chuti chilli kořením a nasucho z obou stran grilujeme, až je maso měkké, ale stále ještě šťavnaté.

  2. V misce smícháme olivový olej, rozmačkaný česnek, šťávu z půlky citronu a přilijeme asi 3 lžíce vody. Směs metličkou dobře prošleháme.

  3. Hotové ugrilované maso ihned potíráme připravenou pomazánkou. Servírujeme s čerstvou zeleninou, výborně se hodí rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!