Vepřová kýta na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

60 dkg libové vepřové kýty
3 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 lžička soli
1 lžička červené sladké papriky
1/4 lžičky pálivé papriky menší část
1/4 lžičky pepře menší část
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička kečupu
1 lžička Maggi
1 lžíce Worcesteru
1/2 kostičky hovězího bujonu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1/4 sáčku zmrazené zeleniny na Čínu
příloha:
1 hrnek rýže
1 lžička soli
1 lžíce oleje
1 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice proležet. Druhý den uvaříme rýži. Já ji vařím jen v mikrovlnné troubě nebo klasicky. Na 1 hrnek rýže naliji 2 hrnky horké vody, přidám sůl, olej, zamíchám a dám vařit pomalu na 20 minut. Do uvařené rýže zamíchám nasekanou pažitku. Zabalím do ručníku a dám do peřin, kde nádherně dojde a zůstane horká.

  2. Maso nasypeme do kastrůlku, prudce ho necháme zatáhnout a podlijeme horkou vodou, aby bylo ponořené a dusíme 40 minut. Maso mícháme a stále pomalu doléváme vodu. Ve 1/4 hrníčku studené vody rozmícháme mouku a nalijeme na maso a stále mícháme. Dolijeme vodu do požadované hustoty, nasypeme zmrazenou zeleninu a masox, který rozdrobíme a dusíme ještě 20 minut.

  3. Rýži dáme na talíř, přidáme maso s omáčkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!