Kotleta s balsamikovou cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety s kostí nebo bez (cca 1,5cm vysoké)
6 podlouhlých šalotek nebo 2 cibule
cca 75 ml octa balsamico
1 PL medu
1 PL worcesteru
100 ml silného vývaru
dle chuti drcené chilli
sůl
pepř (použila jsem čtyřbarevný)
olej
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.

  2. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

  3. Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku.

  4. Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme.

  5. Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku. Poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme.

  6. Poté cibulovou směsí přelijeme maso a vložíme na 10 - 15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220°C.

  7. Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!