Vepřové karé s houbovým ragů

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety
směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek)
1/2 sáčku Pivní marináda
1 cibule
kmín
hladká mouka
100 g másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.

  2. Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme.

  3. V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme, podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu.

  4. Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy.

  5. Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé.

  6. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů.

  7. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!