Křehký koláček s borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
125 g moučkového cukru
125 g másla
1 vajíčko
štipka soli
lžíce strouhanky
žmolenka:
já dělám z hladké mouky
másla
krupicového cukru
domácího vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, moučkového cukru, tuku, vajíčka a soli uhněteme těsto a necháme chvíli odpočinout.

  2. Troubu nahřejeme na 180°C.

  3. Střední plech na koláč vymažeme a vysypeme. Namačkáme do něj těsto, pomůžeme si navlhčenýma rukama. Poprášíme lžící strouhanky. Posypeme borůvkama a žmolenkou.

  4. Pečeme 3O min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!