Košíčky s čokoládovou pěnou a třešňovou marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
70 g vanilkových šušenek Tastino Petit Beurre
55 g másla
20 g mandlí spařených a oloupaných
Čokoládová pěna:
70 g tmavé čokolády FinCarré (na vaření)
100 g měkkého tučného tvarohu
20 g moučkového cukru
100 ml smetany ke šlehání
Třešňová marmeláda:
180 g vyzrálých, vypeckovaných třešní + 2 celé na ozdobu
20 g krupicového cukru
50 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 ˚C. Spařené mandle vložte do mixéru s nožovým nástavcem a rozmixujte na jemno. Sušenky přidejte k mandlím a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a vše promixujte, dokud se nezačnou tvořit hrudky.

  2. Směs upěchujte do dvou formiček (na tartaletky) o průměru cca 9 cm. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Poté nechte zcela vychladnout.

  3. Třešně vložte do kastrůlku společně s cukrem a vodou. Vařte asi 20-25 minut, dokud rozvar nezhoustne. Během vaření promíchávejte a rozmačkávejte třešně vidličkou.

  4. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. V míse smíchejte tvaroh s cukrem a přimíchejte zchladlou čokoládu. Vložte na chvíli do lednice vychladit.

  5. Vyndejte čokoládovou směs z lednice a promíchejte. Vyšlehejte smetanu. Jednu lžíci šlehačky vmíchejte do čokoládovo-tvarohové směsi. Poté přidejte zbytek smetany a lehce promíchávejte, dokud se směsi nespojí.

  6. Vychladlé košíčky vyjměte a položte na talíř. Do košíčku nalijte trochu zchladlé marmelády. Pomocí zdobítka nastříkejte na marmeládu čokoládovou pěnu. Přelijte 1 – 2 lžícemi marmelády a ozdobte třešní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!