Kořeněné a zapečené mleté maso
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 100 g tvrdého sýra
- 2 větší syrové brambory
- 2 vejce
- tak 100 ml smetany
- 100 g uzené nebo anglické slaniny
- špetka chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička majoránky
- 1 mletá červená uzená paprika
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička pepře čerstvě mletého
- olej na vytření pekáče
- šťáva z 1/2 citronu
- strouhanka
- 1 lžíce pažitky
- sůl
Postup Kořeněné a zapečené mleté maso
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy, osolíme ho, nalijeme smetanu, promícháme a necháme pár hodin odpočívat.
Po odpočinutí přidáme vejce, veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, šťávu z citronu, nasekanou pažitku nadrobno, nastrouhaný tvrdý sýr, nastrouhané syrové brambory, pečlivě promícháme, abychom měli jemnou hmotu.
Je-li třeba přisolíme a pokud se nám zdá, že je masa řídká, přidáme něco strouhanky, ale ne moc.
Pak si vytřeme pekáček olejem, maso vtlačíme do celého pekáčku a celou hmotu potřeme dostatečně vodou a dáme péct nepřikryté na 18O°C 50-60 minut, aby se nám pěkně propeklo.