Kuře s kešu oříšky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

650 - 700 g kuřecí prsa (na kostky)
1,5 PL kukuřičného škrobu
2 PL rostlinného oleje
sůl
pepř
1/3 hrnku (80 ml) kuřecího vývaru
3 PL omáčky hoisin
1 PL sojové omáčky
1 PL rýžového octa
1 PL medu
3 čerstvé cibulky (nasekané na kolečka)
4 stroužky česneku lisovaného
2 KL mletého zázvoru
100 g kešu oříšků

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velké míse smícháme kuře s 1 PL kukuřičného škrobu a dobře promícháme, aby se kuře obalilo.

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm kuře, často mícháme, až bude mít kuře zlatavou barvu a bude propečené. Potom vyndáme na talíř a odložíme na chvíli stranou.

  3. V jiné míse smícháme kuřecí vývar, hoisin omáčku, sojovou omáčku, rýžový ocet a med a zbývající 1/2 PL kukuřičného škrobu. Dobře rozmícháme.

  4. Na stejnou rozehřátou pánev dáme cibuli, česnek, zázvor a kešu a lehce opražíme, cca 1 minutu. Přidáme směs omáček, osolíme, opepříme podle chuti a za stálého míchání vaříme na mírném ohni dokud nezhoustne.

  5. Přidáme kuře, dobře promícháme a necháme 1 - 2 minuty prohřát.

  6. Podáváme s bílou rýží, např. jasmínovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!