Čokoládové muffiny s podmáslím

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
80 g kakaa na pečení
1 PL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/4 KL soli
250 g krupicového cukru
100 g másla - rozpuštěného
250 ml podmáslí
2 vejce
150 g hořké čokolády (nakrájené nahrubo)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou.

  2. V druhé míse, nebo v míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme máslo a podmáslí. Pomalu přidáváme suché přísady a promícháme lehce, aby se spojily. Přidáme 100 g nakrájené čokolády. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch rovnoměrně nasypeme zbylých 50 g nakrájené čokolády.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 18 až 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinu není po vytažení suchá. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě. Muffiny uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě spotřebujeme za 2 - 3 dny, v lednici za cca 5 dní. Po vyndání lednice je můžeme dát na pár vteřin do mikrovlnky rozehřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!